dosztoievszkij b@r/ reopening #7 biss

Spectacole

dosztoievszkij b@r/ reopening #7 biss

NEXT SHOW:

dosztoievszkij b@r/ reopening #7 biss

Regizat de Levente Kocsárdi și inspirat de capodopera scriitorului Feodor Mihailovici Dostoievski, ”Crimă și pedeapsă”, spectacolul va fi jucat luni, 28  februarie 2022, de la ora 19,      în Studioul Franciscan al Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș (Timișoara, str. E. Ungureanu 1), de o distribuție de  tineri actori din România, Serbia, Republica Moldova: Alexandru Romescu, Aida Olaru, Larisa Belcea, Korina Troća,  Levente Kocsárdi, Ștefan Roman, Laura Gîrbovan, Darie Doklean,  David Vicol, Alexandru Bogdan Popescu.  

Este un spectacol-atelier, un eseu teatral despre conștiință, crimă și vinovăție: ”destructurăm și recompunem, cu mijloace teatrale, mecanisme extreme de validare a iluziilor despre noi înșine, procese  care au făcut din Rodion Romanovici Raskolnikov un ucigaș, pentru a înțelege ce mai înseamnă conștiința pentru oameni care au acum vârsta  studentului Raskolnikov, cum se raportează, intim și personal, oameni de orice vârstă, astăzi, la noțiunea de conștiință, căci în #dosztoievskij b@r toți sunem Raskolnikov. Totul se petrece în mintea lui Raskolnikov, în coșmarul lui, în delirul său ca un vehicul către înțelegere” -Levente Kocsárdi, regizor.

Scenografia: dr. arh. MC.Donici; context muzical: Kocsárdi Levente; mișcare scenică: Alin Radu; video-mapping: Sebastian Hamburger; dramaturgie: Simona Donici

   O producție a companiei de teatru independent Arte-Factum. Parteneri: Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, Teatrul Maghiar de Stat Csiky Gergely.  Rezervări de locuri: 0752111807.

Foto: Cornel Putan/artefactum